06-55944020    jolanda-nauw@live.nl

voetreflexplus Jolanda Nauw

Bij de Westerse Voetreflextherapie gaat men ervan uit dat de verschillende organen, zenuwen en klieren in het menselijk lichaam corresponderen met bepaalde reflexgebieden op onze voeten, tenen en enkels.
Als een orgaan of lichaamsdeel minder goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten. De zone op de voet die overeenkomt met het minder goed functionerend orgaan wordt pijnlijk, verandert van kleur/structuur of er wordt eelt gevormd. Door het masseren en het uitoefenen van druk op deze reflexzones worden bloedsomloop, lymfestroom en zenuwbanen rond het betreffende orgaan gestimuleerd terwijl uiteenlopende klachten door voetreflextherapie drastisch blijken te verminderen. Bovendien werkt het heel ontspannend.

Hierin onderscheiden we twee verschillende massagevormen:

De neurologische massage : de zones op de voeten die corresponderen met de lichamelijke organen en weefsels, worden hier met stevige druk gemasseerd.

De energetische massage : deze is vooral gericht op de psyche van de mens: op zijn mentale, emotionele en spirituele lagen. Deze massage wordt met zachtere druk uitgeoefend.
Voorbeelden hiervan zijn: - zonnevlecht massage
- chakra massage
- aura massage
- polariteits massage
- metamorfose massage

In mijn praktijk maak ik gebruik van VoetreflexPlus-massages.
VoetreflexPlus-therapie is een combinatie van Westerse en Chinese (Chinflex) massage technieken.
Hierdoor is de behandeling zeer effectief en versnelt het de resultaten. Behalve het masseren van de reflexzones op de voeten worden ook de meridianen en acupunctuurpunten op voeten, onderbenen en vaak ook van handen en armen gemasseerd.